Arapların yeni gözdesi Sarılar

0

Antalya bölgesinde son iki yıl içinde Lübnanlı, Iraklı, Ürdünlü ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) aileleri tercih ettikleri yerleşim alanlarının başında Manavgat’ın Sarılar Mahallesi olduğu bildirildi.

Antalya bölgesinde Alman ve Avrupalı ve Rus turistlerin yanı sıra Lübnanlı, Iraklı  ve Ürdünlü ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)’nin yerleşimde tercih ettiği yer  Antalya Döşemealtı, Varsak ile Manavgat’ın Sarılar Mahallesi’nde Yeni Mahalle ismi ile kurulan lüks villaların bulunduğu yer oldu.

En ucuz daire 50 bin Avro

Manavgat Sarılarda Akra İnşaatın Sahibi  Mehmet Kara, Manavgat’ta   arsa fiyatlarının yüksek olması nedeni ile yerleşimin Sarılar Mahallesi’ne kaydığını söyledi. Sarılarda   yerleşimin birinci sırada Lübnanlılar olduğunu belirten Mehmet Kara, ” Manavgat’ta en güzel güneş batımı Side ile Sarılar Yeni Mahallede olduğu için  Lübnanlı ve Ruslar bu bölgede ev almak istiyor.  En düşük daire fiyatı 800 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor. İnşaat maliyetleri çok arttı. Geçen sene aldığımız bir malzemeyi bu sene 4 katı fazlasına alıyoruz. ” şeklinde konuştu.

Manavgat Sarılar’da oturan İsmail Çatlı evini  Lübnanlı bir aileye 50 bin Avro’ya sattıklarını sözlerine ekledi.

Abdurrahman Büyükkeskin-Manavgat/Antalya