Teknolojinin son ürünü Tomografi Cihazı, Manavgat Devlet Hastanesi’nde

0

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Deniz, son üretim ve çok kapsamlı Tomografi Cihazının faaliyete geçirilmesiyle hastaların daha konforlu ve daha kaliteli tomografi çekimlerine sahip olacaklarını duyurdu.

Radyasyon oranı çok düşük

Yeni kurulan tomografi cihazının en önemli özelliğinin radyasyon salınımının çok az olması sebebiyle çekim yapılan hastaların minimum radyasyona maruz kalacaklarını savunan Deniz,  hastaneye kazandırılan yeni cihazın radyasyon oranını yüzde 60 oranında azalttığını söyledi.

Günde 250-300 çekim yapabilecek kapasitede

Teknolojinin son ürünü cihazda bulunan “Sn Filter” teknolojisi ile hem erişkin hem de pediatrik (çocuk) hastalarda radyasyon dozunun röntgen dozunun seviyesine düştüğünün bilgisini veren Başhekim Mehmet Deniz,” Cihazın hızı nedeniyle günde 250-300 hastaya tomografi çekimi yapılabilecek. Bu da randevu sürelerini kısaltacak.” diye konuştu.

Anında sonuç alınabilecek

Acil hastalardan talep edilen tomografi çekim sonuçlarının aynı gün kısa bir zaman diliminde verileceğini, polikliniklerden gelen talepleri de yasal süresi 3 gün olmasına rağmen 2 iş gününde karşılayabileceklerini ifade eden Mehmet Deniz, hastaların artık çok kapsamlı tomografi çekimleri için bir başka hastaneye gitmelerine gerek kalmadığını söyledi.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Deniz, son teknoloji ürünü cihazı özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:

Artık başka bir hastaneye gitmeye gerek kalmadı

“Üzerindeki kameralar ile çekim anında, gerektiğinde hastaya anlık müdahale yapılabiliyor. Ayrıca 32 kesit kapasiteli olması nedeni ile, 16 kesit tomografi cihazlarına göre, çok hızlı ve çok daha kaliteli, üç boyutlu görüntüler alıyor. Bu makine ile, vücut içi anatomik organ ve patolojik yapılarda çok net ve keskin görüntüler elde ediliyor.

Tetkik boyunca canlı takip yapılabiliyor

Bu özellikleri dolayısı ile hastalıkların teşhis ve tedavileri daha basit ve kolay olacak, teşhis ve tedaviler hız kazanacak. Üstün tablet ve kamera teknolojisi pediatrik ve erişkin hastaları tarama öncesi yanında daha uzun süreler kalarak daha iyi iletişim kurmamızı sağlarken tetkik boyunca da canlı takip yapmamızı sağlıyor.

Pediatrik (çocuk) hastalar için de bir avantaj

Çocuklarda ve erişkinlerde Toraks BT, Paranazal BT, Temporal Kemik( Kulak Kemiği) BT ve Tüm Ekstremite BT, Kolonoskopi v.b tetkikler artık röntgen dozlarında yapılabilecek.”